Zpracování územní studie jako podklad pro územní plán - Čermáková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce je zaměřena na vypracování územní studie a s ní spojenou problematiku územního plánování. Zvolenou lokalitou pro vypracování studie je obec Myslkovice. Pomocí analýzy bylo nalezeno několik problémů k řešení. Jedná se o nedostatek ploch pro bydlení, ohrožení oblíbeného veřejného prostoru před místním zámkem a zatížení hlukem a prachem okolí ploch výroby. Každá z lokalit vyžaduje jiné řešení a všechna jsou v této diplomové práci podrobně popsána. Mimo řešení a popis dotčených ploch je v práci provedena také literární rešerše zvolené problematiky a podrobný popis území. Závěrem práce je doporučení vyplývajících strategií ke zlepšení zanalyzovaných problémů.
Processing of territorial study as a basis for urban plan
Keywords: územní studie; územní plánování; územní plán; Myslkovice; plochy pro bydlení; odclonění; zeleň; veřejné prostranství; spatial study; spatial planning; spatial plan; Myslkovice; areas for housing; shading; greenery; public space