William Stanley Jevons a jeho přínos k rozvoji ekonomického myšlení - Bělohlávková, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je zaměřena na ekonoma Williama Stanleye Jevonse a jeho přínos pro rozvoj ekonomického myšlení. Teoretická část je věnována informacím týkajících se vývojových etap v ekonomii se zřetelem na W. S. Jevonse, a dále na jeho ţivot, rodinu, vzdělání a na důleţité mezníky v jeho ţivotě. Tato teoretická část se taktéţ věnuje přínosu a významu W. S. Jevonse pro ekonomii. Praktická část je zaloţena na vlastním překladu díla W. S. Jevonse The Theory of Political Economy a je zaměřena na kapitoly věnované teorii uţitečnosti a teorii směny.
William Stanley Jevons and his contribution for development of the economic thought