Porovnání sběracích vozů PÖTTINGER JUMBO 6600 a KEMPER CARGO 9000 v podnicích zemědělské prvovýroby. - Martan, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáváním sběracích vozů Pöttinger Jumbo 6600 a Kemper Cargo 9000 při sklizni senáže, sena a slámy. Hodnotí procentické zastoupení délek řezanky v závislosti na opotřebení nožů. Stanovuje základní výkonnosti, fixní a variabilní náklady na sklizeň. Postup metodiky řešení byl založen na vlastním měření, informacích získaných od majitelů a z odborné literatury.
Comparison of forage wagon PÖTTINGER JUMBO 6600 and KEMPER CARGO 9000 in primary agricultural enterprises.
Keywords: senáž; seno; sláma; sběrací vůz; sklizeň; silage; hay; straw; forage wagon; harvest.