Interní audit z pohledu účetnictví - Vaníčková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou interního auditu z pohledu účetnictví. Z vybraného podniku byly získány dokumenty, které dokládají způsob provádění interního auditu. Pomocí těchto dokladů byly zhodnoceny výsledky interního auditu za roky 2013 a 2014 podle jednotlivých středisek i podle celkových výsledků. Na základě zjištěných výsledků bylo podniku doporučeno zavedení interního auditu účetnictví. Vzorku podniků v Jihočeském kraji byly rozeslány dotazníky, které zjišťovaly, zda mají zaveden interní audit, jak často ho provádí, kdo ho provádí, na jakou činnost podniku je interní audit zaměřen a zda jsou zaměstnanci motivováni ke zdokonalování své pracovní náplně.
The internal audit from the perspective of accounting
Keywords: účetnictví; interní audit; Rudolf Koller; spol. s r. o.; dotazníkové šetření; accounting; internal audit; Rudolf Koller; spol. s r. o.; questionnaire survey