Femtosekundová časově rozlišená spektroskopie světlosběrných komplexů fotosyntetických bakterií - Šímová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním cílem této práce je prozkoumat chování světlosběrného komplexu typu 1 s karotenoidem sferoidenonem druhu Rhodobacter sphaeroides použitím femtosekundové pump-probe spektroskopie. Předpokládá se, že se v komplexu nacházejí dvě rozdílné skupiny sferoidenonu, které se strukturně liší. Tento strukturní rozdíl se projeví při excitaci vzorku různými vlnovými délkami a vyústí v rozdílná tranzientní absorpční spektra.
Femtosecond time-resolved spectroscopy of light harvesting complexes of photosynthetic bacteria
Keywords: karotenoid; spektroskopie; pump-probe; purpurové bakterie; LH1; carotenoid; spectroscopy; pump-probe; purple bacteria; LH1