Možnosti podpor z fondů EU pro využití biomasy na území města Třeboň. - Řepa, Michal (Jihočeská univerzita, 2007)
Předmětem diplomové práce "Možnosti podpor z fondů EU pro využití biomasy na území města Třeboň" je analýza potenciálu biomasy v řešeném území a návrh energetického zdroje. První část je zaměřena na význam obnovitelných zdrojů energie, jejich legislativní a programovou podporu v Evropské unii a České republice. Druhou část práce tvoří hodnocení potenciálu zbytkové biomasy a návrh energetického zdroje s ekonomickým hodnocením.
Support from EU funds for biomass usage in the location of the town of Třeboň.
Keywords: obnovitelné zdroje energie; fondy EU; biomasa; kogenerace; renewable resources; EU funds; biomass; combined heat and power