Problematika zaměstnanosti žen po rodičovské dovolené na trhu práce - Šťastná, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá postavením žen po rodičovské dovolené na trhu práce. Teoretická část charakterizuje trh práce, gender role a otázku rovných pracovních příležitostí. Dále popisuje zaměstnanost žen na trhu práce po rodičovské dovolené. Praktická část je věnována empirickému výzkumu, který zkoumá, jak rodičovskou dovolenou ženy prožívají a jak toto období hodnotí jejich manželé. Cílem je zjistit, nakolik se představy mužů shodují s tím, jak ženy toto období skutečně prožívají.
Multiyear Unemployment Like a Social Problem
Keywords: trh práce; děti; nezaměstnanost; diskriminace; mateřství; zaměstnanost; rodičovská dovolená; labour market; children; unemployment; discrimination; maternity; employment; maternity leave