Metody oceňování a účtování finančních aktiv - Kočerová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá finančním majetkem se zaměřením za cenné papíry a jejich vlivy v konkrétní společnosti X s. r. o. V teoretické části se analizují jednotlivé cenné papíry, jaké mohou přinášet výhody pro majitele, jak by měli být správně oceněny a zaúčtovány. Praktická část se zabývá popisem konkrétního podniku X s. r. o., rozebírá jeho jednotlivé druhy finančního majetku, kterými jsou akcie, hypotéční zástavní listy a peněžní prostředky v pokladně a na bankovních účtech. Hlavními získanými poznatky jsou výsledky vyplývající z praktické části, kde jsou uvedeny příklady účtování společnosti, jsou vypracovány účetní směrnice, přehled o peněžních tocích společnosti a ukazatele likvidity.
Method of pricing and account finance of asset