Možnosti uplatnění vybraných logistických technologií a metod ve vybraném podniku - Harant, Martin (Jihočeská univerzita, 2019)
Správné využití moderních technologií v logistice je důležitým prostředkem k posílení konkurenceschopnosti na trhu a celkovému zlepšení kvality logistického systému. Bakalářská práce poskytuje charakteristiku a analýzu možností uplatnění vybraných logistických technologií a metod se zaměřením na materiálové a informační toky, možnosti jejich uplatnění v podniku Robert Bosch, spol. s.r.o., včetně analýzy klíčových faktorů pro jejich úspěšnou implementaci. Ve finálním zhodnocení jsou uvedeny i efekty, jež daná metoda, či technologie má na vybrané cílové aspekty podniku. Práce je vypracována na základě předchozí teoretické přípravy a prostudování literárních pramenů. Teoretická východiska práce jsou doplněna praktickou analýzou a finálním zhodnocením technologií, jež autor přímo sledoval ve výrobním závodě. Na závěr je proveden strukturovaný řízený rozhovor s procesním expertem společnosti Robert Bosch, spol. s.r.o. pro ucelení poznatků o zkoumané problematice, jež vedlo k hlubšímu pochopení problematiky a patřičným návrhům na zlepšení.
Possibilities of Implementation of Selected Logistic Technologies and Methods in a Chosen Enterprise
Keywords: Logistika; technologie; metoda; dodavatelský řetězec; Just in time; Just in sequence; Kanban; Milkrun; RFID; EDI; Nivelizace; Logistics; technology; method; supply chain; Just in time; Just in sequence; Kanban; Milkrun; RFID; EDI; Levelling