Latinské čtverce - Slabová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá latinskými a magickými čtverci. Cílem práce je seznámit čtenáře se základními poznatky, které se týkají latinských a magických čtverců včetně pohledu do historie. Závěrečná část práce se věnuje hře sudoku, jejíž každé výsledné postavení je latinským čtvercem. V práci jsou uvedeny různé varianty hry, základní strategie řešení a využití hry sudoku ve výuce matematiky.
Latin squares