Analýza bezpečnosti bezdrátových sítí vybraného ISP - Janouch, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem teoretické části této bakalářské práce je vytvořit ucelený přehled týkající se bezpečnosti Wi-Fi sítí. Práce se zabývá tím, proč je nutné Wi-Fi sítě zabezpečovat, jaké možnosti zabezpečení se využívají a v čem tkví jejich případné nedostatky. Na konci teoretického rámce jsou pak rovněž shrnuty známé typy útoků na bezdrátové sítě a možné obrany proti nim. Praktická část práce má za cíl analyzovat a vyhodnotit zabezpečení bezdrátových sítí vybraného komerčního ISP s důrazem na výchozí konfiguraci a na základě zjištěných skutečností navrhnout řešení vedoucí ke zlepšení aktuálního stavu.
Analysis of wireless networks security of selected ISP
Keywords: Wi-Fi; bezpečnost; SSID; defaultní heslo; autentizace; warwalking; slovníkový útok; Wi-Fi; security; SSID; default password; authentication; warwalking; dictionary attack