Sinice dostřikových zón dalmatského pobřeží - Vondrášková, Alžběta (Jihočeská univerzita, 2011)
Byla provedena primární studie sinic dostřikové zóny dalmatského pobřeží. Vzorky byly odebrány ze 7 lokalit. Bylo nalezeno 36 druhů sinic, ale pouze 27 druhů se podařilo určit, z nichž bylo 21 epilitických a 6 endolitických druhů. Výsledky byly porovnány s podobnými studiemi sinic dostřikových zón. Byl vytvořen přehled všech druhů sinic, které by se mohly nacházet v doštřikových zónách po celém světě. Tyto výsledky byly také porovnány s výsledky mé studie.
Cyanobacteria of the splashzone of the Dalmatic coast
Keywords: cyanobacteria; endolithic; epilthic; splash zone