Institut zelených karet jako nástroj legální imigrace v politické debatě České republiky - Smutná, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Ve své bakalářské práci '' Institut zelených karet jako nástroj legální pracovní migrace v politické debatě České republiky'' analyzuji konkrétní okolnosti přijetí Institutu Zelených karet v Poslanecké sněmovně parlamentu ČR. Snažila jsem se zasadit toto téma do kontextu situací, které samotné přijetí provázely. Domnívám se, že téma legální imigrace bude, na politické scéně, nabývat na významu, a proto je důležité vědět, jak k této problematice přistupují jednotlivé politické strany zastoupeny v PS PČR. Do práce jsem také zahrnula stanoviska nevládních organizací, které se legální či nelegální imigrace zabývají. Práce se snaží být uceleným souborem postojů a názorů a komplexně vystihnout problematiku přijímání Institutu Zelených karet jak z pohledu vládních organizací tak nevládních společností.
The Institute of Green cards as a tool for legal labor migration in a political debate in the Czech Republic
Keywords: migrace; zaměstnanost; trh práce; politické strany; migration; employment; labor market; political parties