Vypovídací schopnost ukazatelů finančního zdraví podniku - Kulíšková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se je zaměřena na vybrané soustavy ukazatelů bonitních a bankrotních modelů, které jsou aplikovány na konkrétní společnost. Na základě sebraných dat z rozvahy a výkazu zisku a ztráty je vypočteno finanční zdraví podniku v období 5-ti uplynulých let a následně je posouzena vypovídací schopnost těchto soustav ukazatelů a provedeno porovnání, zda použité soustavy ukazatelů mají stejnou vypovídací schopnost nebo rozdílnou.
The explanatory power of the indicators of financial health
Keywords: finanční zdraví; bonitní modely; bankrotní modely; finanční analýza; rating; poměrové ukazatele; ukazatelé finančního zdraví; vypovídací schopnost; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; explanation power; financial health; indicators; ratio indicators; credibility and bankruptcy models; balance sheet; statement of profit and loss; indicators of financial health