Vliv přikrmování na produkční ukazatele ryb - Zeman, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce vyhodnocuje vliv přikrmování vícedruhových obsádek o různé hustotě nasazení na produkční ukazatele kapra obecného (Cyprinus carpio L.) a konverzi krmiva. Zvolená problematika byla zkoumána 145 denním krmným pokusem na Rybářství Třeboň a.s., na čtyřech rybnících Nadějské rybniční soustavy a dvou kontrolních rybnících u obce Ponědrážka. Rybníky byly nasazeny obsádkami o dvou hustotách a přikrmovány tepelně upravenou pšenicí. Dosažené výsledky porovnávají růst ryb v závislosti na konverzi krmiva v různých chovatelských podmínkách.
Influence of supplementary feeding on productive indicators of fishes
Keywords: Kapr obecný (Cyprinus carpio L.); obsádka; úprava krmiv; produkční účinnost krmiv; Common Carp (Cyprinus carpio L.); stock; feed conversion; influence of feed on productivity