Průzkumové práce na zvoleném katastrálním území jako podklad pro pozemkové úpravy - Hlízová, Natálie (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce je zaměřena na průzkumové práce, které mohou sloužit jako podklad pro pozemkové úpravy. Terénní průzkum je zpracován v rámci katastrálního území Zborov, okres České Budějovice. V první části této práce je literární rešerše. Zde jsou popsány jednotlivé pojmy: pozemkové úpravy, podrobný průzkum terénu a jeho vyhodnocení a plán společných zařízení. V druhé části jsou popsány a vyhodnoceny jednotlivé pojmy v rámci vybraného území. Náplní této práce bylo zpracovat a vyhodnotit terénní průzkum zájmového území podle platného metodického návodu pozemkových úprav. Získat veškeré informace o aktuálním stavu krajiny a hospodaření v krajině. Popřípadě navrhnout opatření ke zlepšení celkovému stavu krajiny a životního prostředí.
Survey works in the selected cadastral territory as the basis for land consolidation projects
Keywords: terénní průzkum; pozemkové úpravy; charakteristika území; krajina; ochrana krajiny; field research; land consolidation; characteristic of the area; landscape; landscape character