Srovnání systému péče o osoby s mentálním postižením v ČR a zahraničí - Kubíčková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá srovnáním systému péče o osoby s mentálním postižením v České republice, Velké Británii a Rakousku. Práce je rozdělena do pěti kapitol, z nichž první kapitola se zabývá vymezením pojmu mentální retardace, osobám s mentálním postižením. Navazující kapitoly se týkají popisu systémů péče o osoby s mentálním postižením v jednotlivých zemích. Závěrečná kapitola nesoucí název ?Srovnání? se týká naplění cíle bakalářské práce, a to právě komparace jednotlivých zemí a jejich systémů péče.
Comparison system of care for people with mental disability in the Czech Republic and abroad
Keywords: mentální postižení; mentální retardace; sociální péče; legislativa; sociální služby; finanční podpora; zaměstnávání osob s mentálním postižením; Česká republika; Velká Británie; Rakousko; mental retardation; mental disability; social care; legislation; social services; financial support; employment of people with mental disabilities; Czech republic; Great Britain; Austria