Možnosti využití vzdělávací nabídky Hvězdárny a planetária České Budějovice v předškolním vzdělávání. - Vyžralová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce je nalezení a ověření vhodných metod a forem práce v oblasti přírodovědné výchovy realizované v českobudějovické hvězdárně a planetáriu vzhledem k výuce v mateřské škole. Při použití vhodných didaktických metod je možno astronomií zaujmout i ty nejmenší děti a vštípit jim základní poznatky, na kterých budou moci stavět v dalším procesu vzdělávání.
Possibilities of the use of the education offer at Observatory and planetarium České Budějovice in the preschool education.
Keywords: děti; předškolní věk; výuka; astronomie; planetárium; children; preschool age; education; astronomy; planetarium