Komunitární programy EU v oblasti vzdělání a kultury - možnost mezinárodního partnerství a spolupráce pro subjekty v Jihočeském kraji - Bauerová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Předkládaná diplomová práce se věnuje tématu komunitárních programů EU a možnostem jejich využití pro subjekty v Jihočeském kraji. V první části práce jsou popsány možnosti finanční podpory z evropských zdrojů a přehled členění komunitárních programů EU. Další část práce je detailně věnována komunitárním programům EU pro oblast vzdělání a kultury a aktivitám, které mohou být z v rámci programů podporovány. V každé kapitole je poté uvedena statistika čerpání z těchto zdrojů v rámci Jihočeského kraje. V závěru práce je pomocí žádosti o úspěšně podpořený projekt demonstrován proces získání grantu a dále uvedeny příklady úspěšně realizovaných projektů. Závěr práce obsahuje doporučení pro zvýšení stavu čerpání jihočeskými subjekty.
Community Programmes of the European Union Educational and Cultural field-The Possibility of the International Partnership and Cooperation for the Subjects in the South Bohemia
Keywords: Instituce EU; Komunitarní programy; Oblast vzdělání a kultury; Úspěšné projekty; EU Institutions; Community Programmes; Field of Education and Culture; Successful Projects