Logistické zajištění výroby betonových směsí - Bobek, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá komplexní analýzou materiálových a informačních toků ve výrobě betonových směsí se zaměřením na návrh opatření pro zajištění optimalizace logistických nákladů. Dále se zabývá navrhnutím možné optimalizace vybraných logistických výkonů. Základním zdrojem informací byly řízené rozhovory se zástupcem zkoumaného subjektu, který řídí zásobování pro všechny betonárny. Jejich předmětem byla analýza současného stavu výroby betonových směsí se zaměřením na logistiku zajištění chodu jednotlivých betonáren. V diplomové práci je optimalizováno zásobování jednotlivých betonáren zkoumaného subjektu výrobními surovinami a využití vlastního vozového parku zkoumaného subjetku.
Logistics assuring of concrete mixtures production
Keywords: materiálový tok; informační tok; logistické zdroje; kritické faktory; betonové směsi; betonárna; vozový park; material flow; information flow; logistic resource; critical factors; concrete mixtures; concrete mixing plant; fleet