Životní kontext žáka rozvedených rodičů - Reitingerová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce Životní kontext žáka rozvedených rodičů si klade za cíl popsat a zjistit, jak moc ovlivňuje rozvod rodičů jejich děti a případně životní dráhu těchto jedinců. Teoretická část se zaměřuje především na vymezení základních pojmů, jako je rodina, manželství, rozvod a jeho příčiny. V následné části se zaměřím na porozvodovou péči o děti a na reakce dětí na rozvod. Praktická část je zaměřena na kvantitativní i kvalitativní výzkum. Kvantitativní výzkum je proveden metodou dotazníkového šetření a kvalitativní výzkum je proveden metodou hloubkového rozhovoru. Účastníky obou výzkumů se stali žáci, kteří navštěvují druhý stupeň základní školy. Cílem této části je pomocí kombinace dotazníkového šetření a rozhovorů zjistit, jak rozvod ovlivnil tyto žáky.
Life context of pupil of divorced parents
Keywords: Rodina; Manželství; Rozvod; Porozvodová péče; Dopady rozvodu; Žák; Family; Married life; Divorce; Post-divorce care; Consequences of divorce; Pupil