Analýza účetních výkazů a jejich vzájemné vazby ve vybrané účetní jednotce - Kuthanová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této diplomové práce je provést analýzu položek účetních výkazů, rozbor dosažených výsledků a navrhnout změny pro zlepšení situace v podniku. Pro danou problematiku jsou použita data společnosti Taconova Production, s. r. o. za období 2006 - 2011. Teoretické část se zabývá problematikou účetní závěrky, charakteristikou účetních výkazů, jejich vypovídací schopností, fianční analýzou, jejími metodami i vypovídací schopností. Metodika práce předchází praktickou část. Je velice důležitá pro správné pochopení výstupů z analýz. Charakterizuje jednotlivé ukazatele, které jsou použity pro zhodnocení situace podniku. Praktickou část tvoří seznámení se s účetními výkazy, jejich rozborem a následnou finanční analýzou, která obsahuje některé známé a používané ukazatele. Poslední kapitola této části obsahuje shrnutí výsledků a navrhovaná možná řešení na zlepšení situace v podniku.
Analysis of financial statements and their interaction with the selected entity
Keywords: účetní jednotka; položky účetních výkazů; analýza účetních výkazů; účetní výkazy; vzájemné vazby; finanční analýza; ukazatele finanční analýzy; accounting unit; account entry; accounts analysis; accounting statement; mutual bond; financial analysis; economic indicator