Migrace městského obyvatelstva na venkov (případová studie migrace v oblasti Dražic u Tábora) - Šašková, Dominika (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá migrací městského obyvatelstva na venkov v oblasti Dražic u Tábora. Amenitní migrace je novou formou specifické globální migrace obyvatel. Převládá směr pohybu z města na venkov. Formy amenitní migrace byly definovány dle motivace jednotlivce jako migrace za lepším životním prostředím. Tento typ migrace je motivován snahou žít v celkově hodnotnějším socio - kulturním prostředí. Cílem této bakalářské práce je zjištění forem "migrace" v oblasti Dražic u Tábora. Určení hlavních důvodů této migrace a zjistit, zda očekávání respondentů byla naplněna. Cíl práce byl specifikován prostřednictvím dotazníkového šetření a následně vyhodnocením.
Human migration from the towns to rural areas (case study of migration in the area of Dražice near Tábor).
Keywords: Amenitní migrace; druhé bydlení; rurální prostředí; suburbanizace.; Amenity migration; second housing; rural environment; suburbanization