Optimalizace systému řízení zásob ve vybraném podniku - Kadavá, Eliška (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je optimalizace systému řízení zásob ve vybraném podniku a návrh opatření vedoucích k omezení kapitálu vázaného v zásobách současně se zvýšením úrovně dodavatelských služeb. Spolupráce byla navázána se společností VSP DATA a.s., která se specializuje na servisní a opravárenskou činnost. Nezbytné informace byly získány z interních dat společnosti a řízenými rozhovory se specializovanými zaměstnanci na danou problematiku. Nejprve byly zásoby rozděleny s pomocí ABC analýzy na základě spotřeby zásob během celého roku 2015. Analýza pomohla odhalit položky klíčové skupiny A a zároveň značné množství zásob s velmi malou nebo nulovou obrátkou, které nebyly v průběhu celého roku využity. Návrhy optimalizace byly zaměřeny na tyto dva hlavní problémy.
Optimization of Inventory Management System in a Chosen Company
Keywords: management zásob; logistika; ABC analýza; optimalizace; inventory management; logistics; ABC analysis; optimization