Vliv původu potravin na zdraví člověka - Kubík, Jiří (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce popisuje různé metody produkce potravin, shrnuje vývoj ekologického zemědělství a některé jeho směry. Porovnává tyto možnosti vzhledem k jejich vlivu na lidské zdraví. Praktická část se skládá z dotazníku a jeho vyhodnocení. Úkolem dotazníku bylo prozkoumat spotřebitelské chování vegetariánů a jejich vztah k produktům ekologického zemědělství.
Effect of origin of foods on human health
Keywords: Ekologické zemědělství; vegetariánství; BIO potraviny; Organic agriculture; vegetarians; organic food