Verbonominální spojení v ekonomických a právnických textech v ruštině a češtině - Tikovská, Marie (Jihočeská univerzita, 2012)
Účelem této práce bylo sestavit ucelený přehled o verbonominálních spojeních vyskytujících se v právnických a ekonomických textech.Teoretická část se zaměřuje na stylistické vymezení a jazykové prostředky daných textů a na charakteristiku verbonominálních spojení. Praktickou část tvoří slovníček verbonominálních spojení a následná analýza vyexcerpovaného materiálu.
Verbo-Nominal Constructions in the Economic and Law text in Russian and Czech