Hodnoty současné mládeže - Vavreková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou hodnot současné mládeže a jejich proměnlivosti vzhledem k věku jedince. Teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů, druhy hodnot a jejich význam v životě jedince. Dále přibližuje vývoj jedince a jeho socializaci během různých věkových stádií. V praktické části se pomocí rozhovorů se studenty základní a střední školy dozvídáme o jejich konkrétních hodnotách v životě.
Values of today's youth
Keywords: Hodnota; mládež; norma; socializace; dětství; Value; youth; standard; socialization; childhood