Vývoj trhu práce v oblasti Táborska a Evropský sociální fond - Hrádková, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem diplomové práce je analyzovat trh práce v oblasti Táborska, tj. posoudit pracovní příležitosti, vývoj v oblasti zaměstnanosti, resp. nezaměstnanosti. Dále jsou popsány činnosti a služby úřadu práce a příležitosti vedoucí ke snížení nezaměstnanosti, které úřad práce v Táboře nabízí. Jsou také charakterizovány strukturální fondy z hlediska jejich využití, zejména se zaměřením na Evropský sociální fond a možnosti využití finančních prostředků z tohoto fondu k řešení zjištěných problémů vzniklých na trhu práce.
Labour market trend of Tábor district and the European Social Fund
Keywords: Zaměstnanost; nezaměstnanost; trh práce; úřad práce; Evropský sociální fond; Employment; unemployment; labour market; Labour Office; European social fund