Vývoj územního plánování ve vybrané obci - Hofman, Pavel (Jihočeská univerzita, 2017)
Téma diplomové práce je vývoj územního plánování ve vybrané obci. Jindřichův Hradec má dlouhou tradici v procesu územního plánování. Cílem práce je především srovnání vývoje územních plánů ve vybrané lokalitě. První část této práce se zabývá definicí územního plánování, jeho historií, legislativním zajištěním v průběhu doby, popisem procesu územního plánování a jeho formami. Ve druhé části této práce je popsán vlastní postup zpracování územních plánů a popis vybrané lokality. Třetí část této práce se zabývá popisem jednotlivých územních plánů platných v průběhu doby na území města Jindřichův Hradec.
Development of urban planning in selected municipality
Keywords: Územní plánování; územní plán; stavební zákon; město; Jindřichův Hradec; Urban planning; urban plan; landscape engineering; building law; city; Jindřichův Hradec