Česká centrála cestovního ruchu - CzechTourism a její působení ve Španělsku a Portugalsku - Brožová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je pojednat o České centrále cestovního ruchu - CzechTourism a aktivitách, které vyvíjí při svém zahraničním zastoupení ve Španělsku a v Portugalsku. Na začátku práce je centrála obecně představena, vysvětluje se, jak vznikla a jaký má statut. Zároveň je zmíněna struktura organizace, poslání, hlavní cíle agentury a hospodaření. Jsou zde uvedeny také subjekty, se kterými centrála spolupracuje jak na národní, tak mezinárodní úrovni. V další části práce je okrajově zmíněno, jak Česká centrála cestovního ruchu působí jako celek a jakých prostředků využívá na podporu příjezdového cestovního ruchu České republiky. Následující část je zaměřena na samotné zahraniční zastoupení ve Španělsku a v Portugalsku, a na konkrétní aktivity, které zahraniční zastoupení využívá při propagaci České republiky v těchto zemích. V závěru práce zhodnotím význam, který tyto aktivity mohou představovat, a možný přínos těchto aktivit pro vzájemné vztahy v oblasti cestovního ruchu.
Česká centrála cestovního ruchu - CzechTourism and its activities in Spain and Portugal
Keywords: CzechTourism; působení; Španělsko; Portugalsko; CzechTourism; activities; Spain; Portugal