Porovnání vybraných secích strojů v konvenčním a precizním zemědělství - Krásný, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářské práce je rozdělena na dvě hlavní části. Na část teoretickou, která obsahuje stručný úvod o setí, popis secích strojů, které jsou použity při získávání dat, vysvětlení systému GPS (Global Positioning systém) a jak tato zařízení fungují.Druhou částí je část praktická, která se zabývá porovnáním výkonnostních a ekonomických parametrů provozu u dvou vybraných strojů používaných pro setí, kde je jeden naváděn systémem GPS a druhý ručně.
Comparison of selected seed drills in conventional and precision agriculture
Keywords: GPS systém; secí stroj; precizní zemědělství; efektivita; GPS system; seed drill; precision farming; efficiency