Videoprogram metodiky nácviku techniky hodů - Jahoda, Milan (Jihočeská univerzita, 2008)
Předložená bakalářská práce se zabývá metodikou nácviku správné techniky atletické disciplíny hodu kriketovým míčkem, granátem a oštěpem. V práci je popsána historie a vývoj těchto atletických disciplín, jejich vymezení v pravidlech atletiky i potřebné vybavení pro závodní úroveň. Rozebírá motorické schopnosti, které by měl mít zájemce o tento druh sportu a samozřejmě, jakým způsobem je postupně začít rozvíjet. Nedílnou součástí této práce je zpracované video, které slouží jako názorná metodická pomůcka při osvojování si správné techniky hodu.Video nám postupně představí základní oštěpařské rozcvičení, speciální cvičení pro rytmizaci předodhodových kroků a samotná průpravná cvičení uspořádané do metodické řady.
Video programme of methodology for rehearsal of throwing technique
Keywords: hod; atletika; technika; metodika; nácvik; kriketový míček; oštěp; throw; athletics; technique; methodology; training; cricket-ball; javelin