Koupě nemovité věci - Blažková, Terezie (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zabývá koupí nemovité věci. Zaměřuje se na smlouvy, které se této problematiky týkají. Tato práce zkoumala, proč je důležitý katastr nemovitostí, které zákony se váží ke koupi nemovité věci a jak jsou závazky zajištěny či potvrzeny. Významnou částí práce jsou daně, které se ke koupi vážou, jako například daň z nemovitosti nebo daň z přidané hodnoty. K získání dat byly využity dotazníky. Zaměstnanci realitních kanceláří odpověděli na otázky, například jakou strategii jejich kancelář využívá nebo kolik nemovitostí prodají během roku. Další dotazníky byly vyplněné lidmi, kteří jsou vlastníky nemovité věci nebo kteří mají zkušenost s realitními kancelářemi.
Purchase of Real Estate Concern
Keywords: daně; daň z přidané hodnoty; daň z nemovitosti; realitní kanceláře; katastr nemovitostí; tax; value added tax; tax on real estate; real estate agencies; cadastre registers