3D model Wanklova rotačního motoru pro výuku technických předmětů - Baštýř, Jan (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce pojednává o technologii 3D tisku a materiálech vhodných pro tisk, které jsou v současné době velmi rozšířené. Teoretická část práce je zaměřena na historii 3D tiskáren, popis vybraných 3D tiskáren a jejich porovnání, a nakonec obsahuje i přehled vybraných materiálů vhodných pro využití při tisku 3D modelů. Praktická část se zabývá využitím 3D tisku pro potřeby výuky technických předmětů. V rámci této práce je vytvořen zmenšený model Wankelova motoru využitelný ve výuce.
3D model of Wankl's rotary engine for teaching technical subjects
Keywords: 3D tiskárna; filament; materiál; model; modelování; tisk; Wankelův motor; rotační spalovací motor; 3D printer; filament; material; model; modeling; printing; Wankel engine; rotary internal combustion engine