Konstrukce a realizace přijímače s přímým směšováním pro příjem rozhlasu DRM na KV - Šmrha, Jiří (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem práce je konstrukce přijímače DRM rozhlasového vysílání na principu přímého směšování v kmitočtovém pásmu krátkých vln (KV). Je zde popsána problematika šíření kmitočtů v pásmu KV a základní charakteristika a principy digitálního rozhlasového vysílání na platformě DRM v pásmu KV. V práci jsou popsány jednotlivé funkční bloky přijímačů s přímým směšováním a konkrétní konstrukce takového přijímače na bázi IO Philips\regm{} SA602 s vyhodnocením přijímaného signálu pomocí speciálního softwaru pod názvem DREAM.
Construction and realisation of SW receiver DRM
Keywords: Přijímač; DRM; DREAM; směšovač; Receiver; DRM; DREAM; mixer