Problematika "SLOW FOOD" v České republice - Dvořáková, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem bakalářské práce je hnutí SLOW FOOD. Teoretická část práce se zabývá historií, organizací a současností hnutí. Dává nahlédnout do činnosti neziskové organizace, zaměřené na problematiku zachování krajových potravinových specialit, propagaci národní kuchyně, kvalitního a pomalého stravování, podporu drobných výrobců a zemědělců, ochranu životního prostředí. Praktická část práce seznamuje s informovaností veřejnosti o existenci SLOW FOOD a vlivy na spotřebitele při výběru potravin.
"SLOW FOOD" in the Czech Republic
Keywords: SLOW FOOD; produkce; region; kvalita; Slow Food; production; region; quality