Návrh územního systému ekologické stability v plánu společných zařízení komplexní pozemkové úpravy - Pfaur, Jan (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této práce bylo navrhnout územní systém ekologické stability v plánu společných zařízení komplexní pozemkové úpravy. Pro tuto práci bylo vybráno katastrální území Lhota-Vlasenice, které leží v kraji Vysočina. Práce byla rozdělena do dvou částí. V první teoretické části byly popsány pozemkové úpravy (definice, cíle, obvod, předmět, formy), plán společných zařízení a pravidla a východiska pro realizaci a tvorbu ÚSES (limitní prostorové parametry, principy vymezování, principy realizace). V praktické části pak byly tyto teoretické poznatky využity u návrhu ÚSES. Před samotným návrhem ÚSES byla provedena souhrnná analýza území. Popsány přírodní podmínky, historický vývoj a technická vybavenost vybraného území. Také bylo na zájmovém území provedeno terénní šetření, kde byla pořízena fotodokumentace, kontrola využití území a zmapování současného stavu ÚSES. Na základě zjištění současného stavu bylo navrženo doplnění stávajícího ÚSES o nové prvky.
The proposal of the territorial system of ecological stability within the plan of the common facilities of the complex land consolidation
Keywords: ÚSES; ekologická stabilita; společná zařízení; pozemkové úpravy; ÚSES; ecological stability; common facilities; land adjustments