Sestavy v 3D Modeláři SolidWorks se zaměřením na tvorbu knihoven stavebního kování - Volavka, David (Jihočeská univerzita, 2011)
Úvod práce popisuje vývoj CAD systémů a vysvětluje základní pojmy této problematiky. Dále je zmíněna technická dokumentace a hlavní zásady pro zhotovení technických výkresů. Práce se zabývá popisem tvorby sestav našich dvou nejznámějších programů Autodesk Inventor a 3D parametrický modelář SolidWorks, na který je především tato práce zaměřena. V praktické části jsou pak vymodelovány dva dveřní závěsy dvou různých výrobců. Modelace je provedena v 3D parametrickém modeláři SolidWorks, kde jsou vytvořeny tyto závěsy prostřednictvím jednotlivých sestav a dílů.
Assemblies in SolidWorks 3D parametric modeller with the intention of creating building hardware libraries
Keywords: SolidWorks; CAD; SolidWorks; CAD