Systém odměňování v podniku a jeho inovace - Michnová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit současný systém odměňování ve zvoleném podniku a navrhnout možné inovace v tomto systému, které by vedly k jeho zlepšení. Vybraný podnik si nepřál uvést název organizace, proto zůstal v této diplomové práci anonymní a byl zmiňován jako podnik X. Práce je zaměřena na vybraný segment zaměstnanců dané společnosti, a to na administrativní a vedoucí zaměstnance. Diplomová práce je rozdělena na dvě části. Literární rešerše vymezuje základní pojmy v oblasti odměňování. Zabývá se problematikou systému odměňování, celkové odměny a inovací. Praktická část definuje cíl práce a metodický postup. Dále je charakterizována vybraná společnost a čtyři kvadranty celkové odměny v tomto podniku. Součástí praktické části je i kvantitativní výzkum, a to dotazování. Terénní výzkum probíhal na základě dotazníkového šetření v písemné podobě. Výsledky výzkumu byly vyhodnoceny a graficky zpracovány. Poslední část diplomové práce je věnována zpracování návrhů možných inovací a závěru.
Company remuneration system and innovation
Keywords: odměňování; systém odměňování; mzda; zaměstnanecké výhody; vzdělávání; pracovní prostředí; inovace; remuneration; system of remuneration; wage; employee benefits; education; working environment; innovation