Klonování a exprese genu Ser-2 bource morušového - Koníková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2009)
Úsek genu bource morušového o velikosti 897 bp byl amplifikován, klonován do expresního vektoru a připraven pro syntézu rekombinantního vektoru. Očekává se, že by protein mohl podporovat buněčnou proliferaci a mohl by být užitečným materiálem pro syntézu umělých tkání.
Cloning and expression of a portion of Bombyx Mori Ser/2 gene
Keywords: hedvábi; sericin; biomateriály; rekombinantní protein; silk; sericin; biomaterials; recombinant protein