Problematika ošetřovatelské péče u pacientů s meningitidou - Jedličková, Eva (Jihočeská univerzita, 2008)
ABSTRAKT Cílem bakalářské práce je zjistit, zda zdravotní sestry dodržují zásady bariérového ošetřovatelského režimu při péči o pacienty s meningitis a zjistit specifika ošetřovatelské péče při ošetřování těchto pacientů. Hypotéza, která byla stanovená, měla potvrdit, zda sestry dodržují při ošetřovatelské péči zásady bariérového režimu. Na upřesnění údajů byla stanovena výzkumná otázka, která měla zjistit jaká specifika ošetřovatelské péče vyžadují pacienti s meningitidou.
The issue of nursing care of patients with meningitis
Keywords: Meningitis; původce; prevence; očkování; pacient; bariérová péče; dezinfekce a sterilizace; potřeby pacienta; Meningitis; originator; prevenion; vaccination; patient; barrier care; disinfection and sterilisation; patientś needs