Výtvarné činnosti jako prostředek porozumění významu adventní doby ve volném čase dětí mladšího školního věku - Maršánová, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je, aby děti mladšího školního věku prostřednictvím výtvarných činností, lépe porozuměly původnímu významu adventu. Teoretická část se zabývá definicí volného času, neformální výchovou, charakteristikou mladšího školního věku, vývojem poznávacích procesů dítěte mladšího školního věku, adventem a některými adventními symboly. Praktickou část tvoří výtvarný projekt, který je realizován ve volném čase dětí.
Art activities as a tool of understanding the sense of advent in the younger school age children´s leisure time.
Keywords: volný čas; mladší školní věk; výtvarné činnosti; advent; symboly; leisure time; younger school age; art activities; advent; symbols