Rizikové chování adolescentů s ohledem na jejich sportovní aktivitu - Kratochvílová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá rizikovým chováním adolescentů s ohledem na jejich sportovní aktivitu. V teoretické části je vysvětleno, co je to adolescence a rizikové chování. Dále je práce zaměřena na příčiny a projevy takového chování. Tato část rovněž obsahuje ohlédnutí za historií sportu a pohled na jeho aktuální stav v souvislosti s dnešní mládeží. V empirické části jsou uvedeny výsledky dotazníkového šetření a zároveň je zhodnocen životní styl sportujících a nesportujících adolescentů. Jedním z významných zjištění práce byl nedostatek preventivních programů ohledně rizikového chování na školách.
Adolescents´ risk behavior in connection with their sport activity
Keywords: rizikové chování; adolescence; vrcholový sport; rekreační sport; životní styl; risky behavior; adolescence; top-level sport; recreational sport; lifestyle