Motivace a stimulace lidských zdrojů ve vybraném podniku - Pokorná, Aneta (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce "Motivace a stimulace lidských zdrojů ve vybraném podniku" zjišťuje a vyhodnocuje skutečný stav v oblasti motivace a stimulace lidských zdrojů vybraného podniku. Na základě teoretických a praktických znalostí bylo cílem zjistit chyby v oblasti motivace a stimulace zaměstnanců a navrhnout změny, vedoucí k odstranění těchto chyb. V teoretické části práce je zpracován literární přehled, kde jsou shrnuty procesy motivace a nejznámější motivační teorie a pojmy. Popsán byl také vztah motivace na výkon a jaký má na pracovníka vliv stres. Vysvětlen byl rozdíl mezi motivací a stimulací a uvedeny byly také důležité stimulační prostředky. V praktické části je představena analyzovaná společnost. Současný stav motivačního systému byl získán především z interních dokumentů společnosti. Na základě rozhovoru s manažerem společnosti a dotazníkového šetření, které proběhlo mezi zaměstnanci, byl zjištěn současný stav a spokojenost pracovníků. Cílem šetření bylo zjistit názor zaměstnanců na motivaci a stimulaci v této organizaci. V závěru práce jsou uvedeny změny, které by měly přispět ke zlepšení současného stavu. Tato bakalářská práce může být přínosem především pro analyzovanou společnost a pro její další pobočky. Dotazník na téma: "Motivace a stimulace lidských zdrojů ve vybrané organizaci", může být využit i v jiné firmě ke zjištění skutečného stavu motivace a stimulace, ale slouží především k přezkoumání situace v analyzované společnosti po zavedení navrhovaných změn.
Motivation and Stimulation of Human Resources in a Selected Organization
Keywords: motivace; stimulace; Zaměstnanci; dotazník; rozhovor; organizace; motivation; stimulation; employees; questionnaire; interview; organization