Agresivní dítě školního věku - I. stupeň - Kurschová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou agresivního chování u dítěte mladšího a středního školního věku. Teoretická část se pokouší o vysvětlení základních pojmů souvisejících s agresí- agrese, agresivita, násilí a podává některé základní teorie agrese. Dále specifikuje období mladšího a středního školního věku a následně se snaží poukázat na význam agrese v tomto období. V neposlední řadě ukazuje na příčiny zvýšené agresivity jedince z hlediska osobnostního a sociálního a snaží se ukázat některá možná řešení a způsoby její eliminace. Praktická část přináší některé názory učitelů základních škol na problematiku zvýšené agresivity u dětí.
Aggressive child of school age- first degree
Keywords: agresivní dítě; aggressive child