Historicko-geografické aspekty populačního vývoje města Sušice - Kovárnová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá historicko-geografickými aspekty populačního vývoje města Sušice. Následně je populační vývoj Sušice srovnáván s ostatními vybranými obcemi. Větší důraz je kladen na období průmyslové revoluce, druhé světové války a současný populační stav. V úvodu práce jsou vytyčeny hlavní cíle tohoto díla a také zde jsou nastíněny základní hypotézy. Následně se práce zabývá charakteristikami města Sušice (fyzicko-geografickou polohou, sociálně-geografickou charakteristikou a historickým vývojem města Sušice). Dále následuje klíčová kapitola věnující se analýze populačního vývoje města Sušice. V této části je analyzován populační vývoj jednotlivých měst, který je poté komparován mezi vybranými obcemi. Syntetická část diferencuje města na základě poznatků z analytického oddílu. Na závěr dochází ke shrnutí hlavních získaných poznatků a nastínění populační prognózy. Na základě analýzy dojde také k ověření pravdivost hypotéz. Celá bakalářská práce je doplněna mapovými, tabulkovými a grafovými přílohami.
Historical-geographical aspects of the population development of the town of Sušice
Keywords: populační vývoj; obyvatelstvo; Sušice; historicko-geografické aspekty; population development; population; Sušice; historical-geographical aspects