Vývoj mobilní aplikace pro Windows Phone a její publikování ve Windows Phone Store - Němec, Radek (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce popisuje mobilní systémy od Microsoftu a zejména Windows Phone 8.1. Dílčím cílem je představit systém, včetně všech parametrů, funkcí a technologií, které jsou nezbytné pro vývoj aplikací. Hlavním cílem práce je vytvořit aplikaci, která stahuje devizové kurzy vybraných měn ze stránek České národní banky, aplikace zobrazuje aktuální devizové kurzy, je možné převádět mezi různými měnami a je zde také graf, který zobrazuje kurzy ve vybraném období. Aplikace obsahuje široké možnosti nastavení, a tak si ji uživatel může přizpůsobit podle svých požadavků. V této práci jsou tedy shrnuty potřebné informace o systému Windows Phone 8.1 a zobrazeny a popsány určité části kódu aplikace, které poskytují základní informace pro začátečníky v oblasti vývoje aplikací.
Development of a mobile application for Windows Phone and its publication in the Windows Phone Store
Keywords: Windows Phone 8.1; vývoj; aplikace; měny; devizové kurzy; Windows Phone 8.1; development; application; currencies; exchange rates