Dobrovolnictví v občanské poradně - Vinická, Renáta (Jihočeská univerzita, 2010)
Téma mé bakalářské práce se jmenuje ''Dobrovolnictví v občanské poradně.'' Bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části se věnuji převážně dobrovolným pracovníkům, jejich právům a povinnostem, zaškolováním a přijímáním do občanských poraden, dále zákonem o dobrovolnické službě a v neposlední řadě jejích historií. V práci také zmiňuji historii samotných občanských poraden. V praktické části se zabývám dobrovolnými pracovníky, nakolik se podílejí na činnosti a rozvoji občanské poradny. Šetření probíhalo v Plzeňském kraji, respektive ve městě Plzeň. Výzkum byl veden dotazníkovou formou. Součástí bakalářské práce jsou 2 přílohy: Charta občanských poraden a dotazník. Cíl mé práce bylo zjistit, zda se dobrovolní pracovníci podílejí na správě, činnosti, chodu a rozvoji občanské poradny.
Volunteer in the citizen's advice
Keywords: Dobrovolnictví; občanská poradna; Volunteer; civic advisory bureau