Povědomí o syndromu CAN u dětí v dětském domově v Radeníně - Kuklová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2019)
V bakalářské práci popisuji syndrom CAN a jeho typy. Hlavní částí práce je popis rodiny, školy, institucí, projektů a organizací, jejímž prostřednictvím se děti o syndromu CAN mohou dozvědět. Zaměřuji se také na multidisciplinární tým, prevenci a popis dětského domova. V praktické části práce se zabývám výzkumem u vybraných klientů v Dětském domově Radenín. Cílem práce je zjistit, jaké mají povědomí o syndromu CAN. Stanovím, zda vědí, na koho se mohou obrátit, zda měly ve škole preventivní programy, možné následky apod. Pro naplnění cíle byl použit kvalitativní výzkum. Jako výzkumnou techniku volím polostrukturovaný rozhovor. Domnívám se, že tato technika je pro děti nejvhodnější. Některé z dětí nemusí mít žádné povědomí, proto jim pojem mohu vysvětlit a rozhovor může dále pokračovat.
Awareness of CAN Syndrome in Children at the Children´s Home in Radenín
Keywords: Syndrom CAN; Rodina; Škola; Projekty; OSPOD; FOD; dětský domov; multidisciplinární tým; prevence.; CAN Syndrome; Family; School; Projects; OSPOD; FOD; Children's Home; Multidisciplinary team; Prevention.