Příčiny a důsledky rizikového chování dětí a mládeže na Českokrumlovsku - Kráková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem diplomové práce je zjistit příčiny a důsledky rizikového chování dětí a mládeže na Českokrumlovsku. Stanovila jsem si dvě hypotézy. Ty jsem ověřovala na vzorku klinetů kurátorek pro děti a mládež působících při Městské úřadě v Českém Krumlově. Zde pracují dvě pracovnice. Každá z nich má v evidenci 160 živých opatrovnických spisů, což znamená, že s klienty pracovaly minulý kalendářní rok. K výzkumu jsem použila zhruba každý třetí spis, tedy celkem 100 spisů. Jako metodu ověřování hypotéz jsem zvolila metodu analýzy dokumentů, techniku sekundární a obsahové analýzy dat.
The cause and effect of children and young people delinquency on the Cesky Krumlov region
Keywords: děti; mládež; rizikové chování; poruchy chování; příčiny; důsledky; kurátor pro děti a mládež; children; young people; delinquency; infringe deportment; cause; effect; curator for children and young people